Binnenstebuiten is een serie van 10 etsen en 10 gedichten van Herman Gordijn en Gerrit Komrij. Ontstaan uit een bijzondere samenwerking tussen de beeldend kunstenaar en de dichter.

Onno Blom beschrijft het ontstaansproces van deze serie, ondersteund door schetsen en tekeningen van Gordijn en 'tekst-kladjes' van Komrij. Drie van de onderwerpen uit de serie etsen heeft Gordijn uitgewerkt tot grote schilderijen. Feico Hoekstra beschrijft het ontstaansproces van deze schilderijen, waarbij de verschillende stadia van de schilderijen getoond worden. De lezer krijgt als het ware een kijkje in de keuken van de dichter en de schilder.  Ralph Keunig, directeur van Museum De Fundatie schreef een voorwoord.

Het ontstaansproces is exemplarisch voor de andere schilderijen in het boek, waarvan een aantal nog niet eerder werd gepubliceerd.

184 pagina's - 24 x 26 cm - ca. 100 illustraties in kleur - gebonden - Nederlands - ISBN 9789078964421   -   € 29,95
Er is ook een luxe editie: genummerd en gesigneerd met originele ets, in een oplage van 100 exemplaren,  à  € 220,-

Hier kunt u het boek bestellen.

De complete reeks etsen en gedichten is samengebracht in een zogenaamd Livre d'Artiste met de tien gesigneerde etsen en de gedrukte gedichten in een luxe met linnen beklede map en een gesigneerd colofon met genummerde oplage van beide kunstenaars. Informatie: Herman Gordijn Collection: info@HermanGordijn.com