Kunstbroeders. Henk Romijn Meijer over Herman Gordijn (2017) Uitgeverij Fanor

Gerben Wynia van Uitgeverij Flanor en Elizabeth Mollison stelden een bundel samen met teksten van Henk Romijn Meijer over Herman Gordijn.

Het boek bevat de tekst van een gesprek tussen de twee ‘kunstbroeders’, een essay van Romijn Meijer over het werk van Gordijn, een beschouwende tekst van Gordijn over zijn kunst en de tussen beide kunstenaars gewisselde brieven.

Het boek opent met een inleiding van Elizabeth Mollison, de weduwe van Romijn Meijer. Het sluit af met een nawoord van Gerben Wynia.

Herman Gordijn (2017)

Boek verschenen bij de tentoonstelling in Museum MORE 2017, met bijdragen van Rob Smolders, Gijsbert van der Wal, Feico Hoekstra, Joseph Kessels en een voorwoord van Yvette van der Zanden

In de afgelopen zestig jaar werkte Gordijn aan een buitengewoon consistent oeuvre. Van tijdelijke kunstmodes heeft hij zich nooit wat aangetrokken, het ging hem niet om de kunst maar om de mens.

Barneveld Gelderland in proza, poëzie en prenten 1989

In 1989 maakte Herman Gordijn een pentekening van de tuin bij zijn atelier van Het achterste Dronkelaar in Terschuur.

De tekening is als zeefdruk opgenomen in een bibliofiele uitgave van de Stichting Beeldende Kunst Gelderland. Naast de tekening is een tekst geplaatst van Kees Stip (1913) met de titel: Jan en ik. In de tekst staat het gedicht Jan van Schaffelaar. Deze uitgave is verschenen in een oplage van 120.