Boek verschenen bij de tentoonstelling in Museum MORE 2017, met bijdragen van Rob Smolders, Gijsbert van der Wal, Feico Hoekstra, Joseph Kessels en een voorwoord van Yvette van der Zanden

In de afgelopen zestig jaar werkte Gordijn aan een buitengewoon consistent oeuvre. Van tijdelijke kunstmodes heeft hij zich nooit wat aangetrokken, het ging hem niet om de kunst maar om de mens.

Gordijn had grote bewondering voor mensen die gewoon – of liever: ongewoon – zichzelf zijn, die hun onvolkomenheden accepteren en hun eigenaardigheden koesteren. Zo schilderde hij monumentale prostituees, feestelijk versierde vrouwen en mannen met buiken en billen als ballen. Daarnaast genoot hij een grote reputatie als portretschilder van onder anderen koningin Beatrix.

Behalve zijn schilderijen belicht dit boek ook de tekeningen en grafiek van Gordijn. De vele afbeeldingen en teksten vormen een document van een oeuvre dat met het werk van geen enkele andere kunstenaar verward kan worden. “Toch heb ik het niet over mezelf,” zei Gordijn, “maar over een mens die nu leeft en die het idee heeft dat wat hij meemaakt geldigheid heeft voor andere mensen.”

192 pagina's  -  23 x 27 cm  -  205 illustraties in kleur en 80 in zwart-wit -  luxe paperback - Nederlands - ISBN 9789462621244
€ 27,50

Hier kunt u het boek bestellen